Varför inte bara ha en bild på en skog, och skriva att vi bryr oss om miljön?

Inte för oss. På IS Plåt AB tänker vi lite annorlunda, vi visar ”tråkiga” siffror men som står för något bra. Producing for a better life helt enkelt!

⚡Fas 2 av vår solcellsanläggning är igång, vi går från 900 solpaneler till 1200st, vilket gör den till Vellinge kommuns största anläggning! På 1 år har RSA-gruppen hjälpt oss gå från 0% solel till 35% för att nu uppnå 45% 🌞!

⚡Genom flera mätpunkter med SenseNode har vi kunnat göra punktinsatser som sänkt vår totala elförbrukning med 10%, det gör att vi går från 1 200 000kWh ner till 1 080 000kWh samtidigt som vi har ökat vår produktionskapacitet 🤯.

⚡Vi är certifierade enligt EcoVadis där vi och 5% andra företag innehar silvermedalj. Vi har dragit ner vår nitrogen förbrukning med 50%, vilket är en gas som kräver enormt mkt elektricitet för att tas fram.

⚡Vårt plåtlager består av 100% europeiskt material, ett beslut vi tagit då det har 5X så lågt CO2 avtryck som asiatiskt material. Detta beror i stor del till att i Europa tillverkars det rostfria materialet till närmre 100% av skrot!

Rostfritt stål är i sig 100% återvinningsbart och IS Plåt AB siktar mot att hela kretsloppet ska vara rent, fossilfritt och hållbart. För vi anser att våra medarbetare och kunder förtjänar det bästa, både för miljö och kvalitet.