Sol ute – Sol inne!

I mitten på förra året, 2022, tog vi på IS Plåt vårt förnuft till fånga och installerade över 900 paneler med solceller vilka skulle genererar 330 000kWh per år. Detta innebär drygt 30% av vår årsproduktion. (Coolt, eller hur?)

Nu höjer vi energinivåerna

Vår vision är att jobba med tillverkning för ett bättre liv och bidra till en bättre värld. Solen är en av våra stora tillgångar! Vi är väldigt nöjda med installationen förra året och kan nu berätta att vi är igång med en ny installation. Ytterligare 300 paneler är under pågende installation.


Sol och solceller är allt annat än ”bara”

Visste du att..


  • Solceller och solenergi är ett viktigt bidrag till att minska koldioxidutsläppen och bekämpa klimatförändringarna.

  • Forskare har valt att delvis använda solenergi och solpaneler till radiobilar för att upptäcka liv på Mars.

  • Solceller fungerar även på molniga dagar, om än inte lika effektivt som på soliga dagar.

  • Solceller kan också användas för att ladda mobilen. Det finns solcellsladdare på marknaden som du kan använda för att ladda din mobiltelefon, surfplatta eller andra elektroniska enheter.

  • Solenergi kan också användas för att laga mat. Solugnar används i många länder runt om i världen för att laga mat utan att använda gas eller elektricitet. Solugnar fungerar genom att reflektera solljuset in i en ugnsliknande struktur, vilket värmer upp maten inuti.

  • Solceller används en del för att driva belysningssystem. Solcellsdrivna gatubelysningar är vanliga i många länder runt om i världen, särskilt i avlägsna områden där det inte finns något elnät.

  • Solenergi har också potential att skapa nya jobb. Eftersom solenergi blir allt vanligare, kommer fler jobb att skapas inom solenergiindustrin, från forskning och utveckling till tillverkning och installation av solpaneler.


Om du inte redan har funderat på att installera solpaneler, gör som oss och bidra till en soligare och bättre värld!