Våra medarbetare är våra superhjältar.
Här är några av dom

Alban Zogaj

Truckförare

Alban Zogaj jobbar som truckförare på IS Plåt. Han ser till att arbetet i vår tillverkningsanläggning rullar på utan avbrott genom att effektivt lasta, lossa och förflytta gods. Truckkörningen kombineras även med andra arbetsuppgifter som till exempel mottagning av leveranser, materialinventering och källsortering som är en viktig del i vårt miljöarbete.

– Jag har alltid lockats av företag som satsar på sina anställda, och det gör IS Plåt, säger Alban. Man måste känna att det finns utrymme för personlig utveckling inom verksamheten för att bli en engagerad medarbetare. Jag har fått mer ansvar och nya arbetsuppgifter med tiden.

Alban har aldrig en tråkig dag på jobbet. Det första han gör på morgonen är att utrusta sig med sin tablet med Monitor G5, så att han kan ha koll på vad som är på gång och vara tillgänglig för sina medarbetare. Sedan kör han ut en av IS Plåts alla el-truckar och assisterar där han behövs.

– Det gäller att vara noggrann och ordningsam så att allt hamnar på rätt plats. Arbetet är väldigt varierande och blir aldrig enformigt. Det händer nya grejer hela tiden, men det är alltid inom ramarna för vad jag kan. Dagarna går otroligt fort, säger Alban.

IS Plåt är ett stort företag med drygt 60 anställda och är i ständig tillväxt. Det var Albans svåger, som också arbetar på IS Plåt, som tipsade Alban om jobbet.

– Jag har aldrig haft en bättre arbetsgivare, konstaterar Alban. Om jag behöver något som underlättar mitt arbete är det aldrig några problem. Vår VD Erik Ralvert är engagerad och bryr sig om sina anställda. Dessutom är han alltid glad, och litar på att jag är bra på mitt jobb. IS Plåt är en trygg och rättvis arbetsplats, vilket är extremt viktigt för mig, avslutar Alban.


Att vara truckförare är emellanåt ett fysiskt arbete och för att hålla sig i form tränar Alban på gym fem dagar i veckan. På kvällar och helger umgås han helst med sin flickvän.

Carina Gunnarsson

Allt i allo

Carina Gunnarsson är en av våra mångsida och engagerade medarbetare. Hon är spindeln i nätet när det gäller lokaler och underhåll, och ansvarar för allt från städning och tvättning till godsmottagning och beställning av material.

– Jag trivs jättebra på IS Plåt och i min roll som allt-i-allo, ler Carina. Från början ansvarade jag enbart för städ, men fler ansvarsområden har lagts till efter hand.

Supereffektiva Carina, tycker om att ha mycket att göra. Och det märks verkligen, hon har fört med sig en positiv förändring som underlättar arbetet för alla IS Plåts anställda.

– En bra kommunikation är superviktigt i mitt arbete, menar Carina. IS Plåt är ett stort företag på 4 000 kvadratmeter med drygt 60 anställda. Jag måste till exempel veta i god tid när det böjar bli slut på material så att jag kan beställa nytt.

Carina försöker hålla sig till ett schema som hon själv har utarbetat, men dagarna ser väldigt annorlunda ut beroende på vad som behöver göras.

– Jag börjar varje morgon med att städa så att det ska vara rent och fräscht när de andra anländer, berättar Carina. Gods kommer ofta på förmiddagen men kan komma flera gånger om dagen. Sedan tar jag itu med beställningar, städar, ser till att det finns kaffe och rena handdukar i matsalen.

En lyhörd arbetsgivare som är rädd om sin arbetskraft samt ett omväxlande arbete är det som gör att Carina trivs så bra på IS Plåt.

– Jag gillar att vara behövd och vill gärna hjälpa till lite överallt. Erik lyssnar alltid när man kommer med förslag på förbättringar och tar tag i eventuella problem som uppstår meddetsamma. Det gör att utvecklingen hela tiden går framåt. Jag går till jobbet med ett stort leende varje dag, avslutar Carina.

Carina tycker om att ha mycket att göra på fritiden också. Förutom att umgås med familjen så håller hon i gång genom att springa och träna. Dessutom är hon en populär hobbysångare. På helgerna är hon ofta ute på spelningar, framför allt är det country och 50-talsmusik som gäller.

Oskar Bengtsson

Svetsare

Svetsning är ett hantverk som kräver gedigen yrkesskicklighet för bästa möjliga resultat. Oskar Bengtsson är en av våra kompetenta svetsare och har jobbat på IS Plåt i mer än fem år. Han har järnkoll på allt som har med rostfritt stål och aluminium att göra.

– Erfarenhet och ett gott handlag är två egenskaper som är oerhört viktiga för manuell svetsning, säger Oskar. Det gäller att förstå sig på de olika metallerna som vi jobbar med, annars blir slutprodukten inte optimal. Rostfritt stål är ett hårt material med specifika mekaniska egenskaper som kräver rätt kunskap och svetsteknik. Aluminium är ett ännu mer svårhanterat material på grund av den låga smältpunkten.

Oskars roll på IS Plåt har förändrats och utvecklats genom åren, något som han verkligen uppskattar och gör att han trivs bra på jobbet.

– Jag började som robotsvetsare och fick gå en kurs för att lära mig behärska de olika svetsmomenten. Sedan dess har jag fortsatt att vidareutbilda mig inom manuell svetsning. Jag trivs bästa när jag får utmana mig själv genom att hela tiden lära mig nya arbetsmoment.

Ingen arbetsdag är den andra lik för Oskar. Han måste alltid var beredd på att ta sig an de olika uppgifterna som dyker upp under dagen, oavsett vad det gäller.

– Arbetet är mycket varierande. Delarna som ska fogas samman anländer till svetshallen på pallar tillsammans med en ritning som vi utgår ifrån. Det kan vara allt från enklare svetsmoment till komplicerade detaljer.

Oskar sätter stort värde på att ha en lyhörd arbetsgivare som behandlar alla lika.

– Jag sökte jobb på IS Plåt eftersom jag hade hört från andra svetsare att det är en bra arbetsplats, och det har jag inte ångrat. Dessutom har jag trevliga och hjälpsamma kolleger, avslutar Oskar.
På sin fritid ägnar sig Oskar åt sportfiske och friluftsliv. På våren fiskar han öring längs Skånes kust och på sommaren utforskar han helst Kirunas fina fiskevatten.