Våra tjänster

Vi på IS Plåt strävar alltid efter högsta möjliga kvalitet och precision. Tack vare vår erfarna personal och vår ambition att alltid jobba med den bästa utrustningen garanterar vi ett slutresultat i absolut världsklass. Vi har lång och bred erfarenhet av bearbetning i rostfritt och duplex-stål, men jobbar även med andra material som aluminium och plast.
Vi är tillräckligt stora för att vara en pålitlig underleverantör samtidigt som vi kan vara flexibla och delaktiga i projektet från början till slut. På så vis säkerställer vi på IS Plåt snabb hantering och förstklassig service!

Toppmodern maskinpark

Bearbetning

Vi på IS Plåt välkomnar alla typer av projekt inom rostfritt. Tillsammans med våra kunder diskuterar vi idéer och olika lösningar tills vi landar i ett slutresultat som alla blir nöjda med.
Kvalitet, precision och felfri ytfinish är några av våra värdeord. Vi åtar oss alla typer av kvalificerade detaljer inom svetsning, svarvning, fräsning, slipning och kilspårstillverkning.
En avsiktlig strategi är att använda branschens modernaste utrustning. Med hjälp av avancerade bearbetningsmaskiner från ledande leverantörer är vår produktion väl anpassad till detaljer med höga tekniska krav i kombination med tuffa material. Våra maskiner består av tre 5-axliga CNC-fräsar, fyra 3-axliga CNC- fräsar och åtta CNC-svarvar. IS Plåt har också flera decenniers erfarenhet av bearbetning i rostfritt och duplexstål, men använder även andra material som aluminium och plast. Våra höga krav genomsyrar hela produktionskedjan, och vi erbjuder en hög kvalitet och spårbarhet i hela kedjan, bland annat genom gravering. Vi tillhandahåller alla materialcertifikat du kan önska dig, till exempel materialcertifikat 3.1 och livsmedelsklassificering.

CAM -system

IS Plåt använder GibbsCam som CAM -programvara och alla detaljer utarbetas med hjälp av STEP -filer. Detta möjliggör simultan 5-axlig körning, maskinsimulering och dynamisk fräsning.

Mätning & lasergravering

Med en mätmaskin från DEA Global kan vår inspektör garantera mätningar ner till 0,001 nivå, med tillhörande mätprotokoll. IS Plåts två fiberlasrar möjliggör lasermärkning av de flesta material i olika storlekar. Snabbt och enkelt kan detaljer också tillverkas med serienummer, ritningsnummer eller logotyper för att få fullständig spårbarhet.

Föregående bild
Nästa bild

Snabbaste, störst och bäst för miljön

Vår nya laserskärare för rostfritt stål – Amada Regius 9kW – är den absolut snabbaste på marknaden och med ett arbetsområde på hela 4000 x 2000 mm och dubbla materialtorn har vår kapacitet ökat enormt. Samtidigt har arbetsmiljön för våra superhjältar förbättrats avsevärt. Vill du veta mer hur detta underverk kan hjälpa dig så är du välkommen att kontakta oss.

Laserskärning för perfekt precision

Laserskärning är en effektiv och flexibel metod som är perfekt för både små och stora volymer. Den här teknikern ger mycket exakta resultat och arbetsmetoden gör det möjligt att tillverka komplexa geometrier och former med mycket hög precision i hög hastighet. Vi har full koll på metoderna och har investerat i industrins modernaste maskiner för att undvika spill och kassation. Vår moderna laser kan bearbeta rör, profilrör samt vinkeljärn och planplåt, vilket gör den till det mest mångsidiga laserskärningssystem som finns. Vi kan uppnå höghastighetsskärning i tunt material, en nyckelfunktion för fiberteknik. Det finns också möjligheten att bearbeta tjock platta effektivt. Vår laser kan även skära material som duplex, mässing och titan.

Med laserskärning får du en produkt i absolut toppklass!

Vi har järnkoll på svetsning

På IS Plåt vågar vi lugnt påstå att vi vet vad vi gör när det gäller svetsning. Med flera svetsprocedurer och mycket kompetenta svetsare är vi en flexibel och effektiv leverantör. Våra svetsare har genomgått certifierad svetsarprövning, vilket innebär att de uppfyller branschens hårda ackrediteringskrav. Det gör IS Plåt till en pålitlig tillverkare med förstklassiga svetsare. Eftersom vi har maskinbearbetning i huset har vi kontroll över hela kvalitetskedjan och kan därmed utföra uppdrag med snäva toleranser. Vi är experter på tillverkning av delar i rostfritt stål, allt från rotgassvetsning av rörkonstruktioner till större konstruktioner i form av stativ upp till 15 meter. Vi har också kunskap och utrustning för komplicerade sliparbeten och polering.

Föregående bild
Nästa bild

Bockning

Bockning är stommen i vår verksamhet. Därför har vi satsat på att utveckla ett modernt bockcenter som är väl rustat för både små och stora projekt. IS Plåt har investerat i industrins modernaste bockmaskiner som ger exakt böjning. Maskinerna är utrustade med automatiskt verktygsbyte vilket ger oss extremt kort installationstid, och bidrar till ett effektivt arbetsflöde. Offlineprogrammering öppnar för nya möjligheter, där 3D-simulering av böjningssekvens och verktygsinställning bidrar till ökad produktivitet. Våra maskiner är anpassade för både prototypproduktion och serieproduktion i större skala.

Flexibel mobil robot
Roboten fungerar utan statiska staket vilket betyder att vi kan undvika att en stor robotcell blockerar de andra maskinerna. Vi kan arbeta med pressbromsen, med eller utan roboten. På så sätt kan vi anpassa tillverkningsprocessen efter volymen och detaljerna. Denna kombination gör IS Plåt konkurrenskraftig i både stora som små volymserier.

Genom strategiskt val är alla våra bockmaskiner från Amada, vilket innebär att vi har samma styrsystem och serviceavtal för alla maskiner. Med vår HG 2204 från Amada kan vi bocka kantlängder på 4 000 mm med en presskraft på 220 ton och plåtföljare. Denna strategi har öppnat helt nya möjligheter för oss i form av plåtbearbetning. Maskinen innehåller också en mindre kantpress från Amada: HFE50-12T. Denna maskin erbjuder utmärkt flexibilitet och hastighet vid omriggning.

Föregående bild
Nästa bild

Övrigt

Montage

IS Plåt utför montage i våra rymliga lokaler på Almhaga Gård, sydväst om Vellinge. Våra montörer har lång erfarenhet av montage inom olika industrier, till exempel aquakultur, livsmedel, läkemedel, flyg och förpackningsindustrin. Din produkt kan enkelt färdigställas hos oss av vår montageavdelning och sedan skickas direkt till dina kunder efter att den har genomgått en noggrann kvalitetskontroll.

Lager

Korta leveranstider? Absolut. IS Plåt har ett välfyllt plåtlager med material i rostfritt, duplex och aluminium. För minsta möjliga miljöpåverkan, samt av etiska skäl, köper vi endast in plåt från europeiska gruvor. Vi använder oss av pålitliga leverantörer som håller hög kvalitet och som vi har haft mångåriga samarbeten med.

Valsning & Presselement

Att kunna tunna ut materialet på ett effektivt sätt utan att förändra den inre strukturen är viktigt för tillverkning av många produkter. IS Plåt har moderna valsar som ger perfekta mått, vilket innebär att materialet får samma tjocklek hela vägen genom. Vi kan flänsa era vinkeljärn eller ringa av era profilrör – helt enligt era önskemål. Runt 1 500 fästelement sätter vi per timme och vi sätter också enkelt presselement i rostfritt eller aluminium.

Efterbehandling

Vi tar oss an samtliga rostfria konstruktioner och med spraybetanläggning i huset lämnas inget åt slumpen – vi kan garantera att ditt rostfria material inte är kontaminerat och att slutresultatet blir en riktigt bra produkt. IS Plåt erbjuder flera former av efterbehandling såsom slipning, trumning, ytbehandling och lackering. Vi har arbetat med plåt i mer än 30 år och våra skickliga medarbetare har en fin fingertoppskänsla för efterbehandling och finish.

Föregående bild
Nästa bild

Intresserad av samarbete?