Plåt för avgång, värme på väg!

Det är mycket fokus och skrivande om de 100st kaminerna som hjälpa krigsdrabbade Ukraina i stunden men vi är tacksamma och glada över att kunna hjälpa till. I skrivande stund är kaminerna på väg ner till Ukraina.

I föregående artikel var vi på IS Plåt i samarbete med yrkesskolan Veldi Kompetens i Malmö i full gång med svetsning av de 100st kaminer som ska hjälpa kalla och krigsdrabbade Ukraina med värme för både utrymmen, mat och vatten. Tillsammans med hjälporganisationen Humannity Sweden var SVT på besök hos oss för intervju och reportage.

Se gärna reportaget på SVT Nyheter här: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/ukrainaspisar-tillverkas-i-vellinge

I skrivande stund är tre ton plåt, dvs kaminerna, lastade på lastbilar och tillsammans med andra hjälpmedel såsom sjukvårdsmaterial, mediciner, träbriketter mm på väg ner till bland annat Gammelsvenskby i sydöstra Ukraina. ”Just uppvärmning och möjligheten att laga mat är helt avgörande. En spis kan värma 20-25 personer och gör att de kan laga varm mat och en kopp te”, berättar Max Viiask, som driver den ideella hjälporganisationen Humannity för Ukrania, för Sydsvenskan.

Leverans av kaminerna sker med Magnus Lundh, eldsjälen bakom Hummanity för Ukraina som redan tidigare kört ett gäng turer ner till Ukraina med andra hjälpmedel. Tack för ditt samarbete!

Vi vill här även passa på att tacka för allt engagemang från våra berörda anställda här på IS Plåt, fina kommentarer på sociala medier samt på alla andra ställen runt omkring oss.

Tillsammans skapar vi värme och värde! <3  

”Jag kände direkt att det här är något vi kan hjälpa till med.”

Erik Ralvert, VD hos IS Plåt