Ralvert startar med grönsaker

Resan började via Kaj Ralvert med lantbruk i den skånska myllan på 80-talet. Och mycket har hänt sedan dess! Kanske känner ni redan till delar av vår resa, men vi tänkte släppa in er lite mer på djupet av uppstarten och genom förändringen. IS Plåt med alla sin fokusområden är ju trots allt idag något helt annat än ett lantbruk, men det finns en ändå ett sammanhang och en röd tråd.

Grönsaker på Almhaga

Vi börjar hos Kaj Ralverts företag ”Almhaga Grönsaker” där Martin i början av 80-talet arbetade som dräng (dvs traktorförare som vi idag skulle kalla det). Inom kort blev tyvärr Kaj sjuk och sonen Bo Ralvert tog över verksamheten. Bo och Martin stod varandra nära och arbetade där och då ensamma på lantbruket. Ett okej arbete med Bos passion låg inte inom just lantbruk.

Vattenrening med Hydrotech

Några år senare startade en kompis till Bos bröder en spännande verksamhet i närheten med fokus på vattenrening för företag, Hydrotech (dåvarande Ingenjörsfirman Nils-Åke Persson). Då Bo inte bar det största intresset för just lantbruk satte han även igång med lite sidoprojekt. Vintrarna på landet var tuffa precis som för många bönder och här såg Bo en möjlighet. Att bygga reningsanläggningar för Hydrotech! Det blev en spännande sidoverksamhet som snabbt växte. Bo och Martin räckte inte längre till för allt som skulle göras utan började fråga andra bönder och vänner om de kunde hjälpa till när de hade tid. (Lite utanför storyn, men en av vännerna hänger fortfarande med hos IS Plåt än idag, lite coolt!).

Reningsanläggningarnas kvalitet måste ju så klart även testas. Det vara bara till att bygga en damm på gården. Fisksmolt köptes in och släpptes ner i bassängerna. En biolog från Hydrotech kopplades in och kom regelbundet och undersökte fiskarnas tillväxt och hälsa. Allt gick enligt önskan och anläggningarna höll hög standard.

Entreprenör som Bo var gällde det ju att ta hand om fiskarna när de växte ur sin bassäng. 

Bos fru startade då upp ”Fiskboden”, en charmig kiosk där samhällets befolkning kunde köpa färsk fisk. Bo tänkte på hela kedjan!

Plåt tar över fokus

Verkstaden för reningsanläggningar fortsatte växa och Bo valde under 90-talet att lägga ner lantbruket för egen del. Marken arrenderades ut och Almhaga Grönsaker såldes.

Under samma period köpte Bo upp IS Plåt som då tog med sig kunder inom just att bygga, klippa och svetsa plåt. Verksamheten utökades och här startade även fokuset för tankar inom medicinsektorn för familjen Ralvert. 

Sedan år 2014 har Erik Ralvert, Bos son, ansvar för IS Plåt och har tagit verksamheten till nya höjder och områden. IS Plåt växer och följer ständigt med utveckling i världen. Följ med IS Plåt (på sociala medier och här i nyhetsflödet) och se vad som kommer här näst.

Klipp från tidigare nyheter.
Tidningsartikel från härliga 80-talet.

Tillverkning för ett bättre liv!